Consiliere sociala

Consillierea sociala este acordata de catre asistentul social si reprezinta un proces bine structurat, cu o durata limitata in timp si obiective clare, dezvoltate impreuna cu beneficiarul in functie de nevoile sociale ale acestuia.

Consilierea in asistenta sociala este un proces de insotire a unei persoane, de catre o alta, specializata in asistenta sociala, cu scopul imbunatatirii vietii sociale a beneficiarului, prin utilizarea cat mai complexa a resurselor existente.

Scopul este acela de a ajuta beneficiarul sa isi identifice problemele, nevoile, sa le exploreze, sa identifice solutii pentru acestea, sa isi constientizeze abilitatile, resursele si sa le utilizeze optimal in vederea rezolvarii problemelor personale,pentru o mai buna adaptare si integrare sociala.

Misiunea asistentului social este de a sprijini beneficiarul sa devina independent de serviciile sociale.

Consilierea se bazeaza pe obiective clare, se realizeaza intr-un cadru care sa confere intimitate si securitate beneficiarului, pentru a construi o relatie de sprijin, in sensul motivarii acestuia sa actioneze pentru schimbarea comportamentelor care a determinat situatia de criza.

Consilierea poate fi oragnizata de catre asistentul social pentru fiecare beneficiar in una sau mai multe forme, in functie de nevoile acestuia:

  • consiliere individuala;
  • consiliere familiala;
  • consiliere de grup.
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți